Cero Blue

born: January 01, 2017   |   sex: stallion   |   colour: bay   |   height: 1.66m   |   studbook: Oldenburg

Chacoon Blue  Chacco Blue  Chambertin 
Contara 
Cindina  Cartoon 
Windina II 
Cera Die  Balou Du Rouet  Baloubet Du Rouet 
Georgia 
Zera 23  Cero I 
Kleine Cera 

Results

 

Cero Blue TN is gefokt uit één van de meest prestatierijke moederlijnen van Duitsland; zijn excellente pedigree gaat namelijk terug op de wereldberoemde merrie Fein Cera. Deze Landadel-dochter sprong onder Peter Wylde op het allerhoogste niveau en won individueel brons op de Wereldruiterspelen in Jerez de la  Frontera in 2002. In de befaamde ruiterwissel kwam Fein Cera als allerbeste paard naar voren en werd in Jerez officieel gekroond als beste springpaard ter wereld. Cero Blue TN combineert zijn fantastische moederlijn met zijn veelbelovende vader Chacoon Blue. Deze Chacco Blue-zoon wordt door velen als één van de opvolgers van zijn beroemde vader gezien en lijkt zijn klassieke manier van springen, rijdbaarheid en het vermogen van Chacco Blue door te geven aan zijn nakomelingen. Cero Blue TN's grootvader Balou du Rouet mag gezien worden als één van de beste springhengsten van dit moment met tal van nakomelingen op het hoogste niveau. 

De grootmoeder van Cero Blue TN, Zera, sprong op 1.60 m-niveau onder Pato Muente en later Victoria Vargas. Zera werd wereldberoemd toen zij in 2017 de Derby van Hamburg wist te winnen. Zera's grootmoeder is de beroemde Fein Cera van Peter Wylde, wiens moeder Cera ook al op 1.60 m-niveau sprong onder Paul Darragh en Otto Becker. Daarnaast stond Fein Cera aan de basis van het olympische springpaard Ornellaia van John Whitaker en Peter Moloney, de dekhengst By Cera d'Ick en het Grand Prix-springpaard Echo of Light - ook succesvol onder John Whitaker.

Op de Oldenburger hengstenkeuring toonde Cero Blue TN zijn aansprekende type en lichtvoetige galoppade gecombineerd met een uitstekende manier van springen. Cero Blue TN springt met een uitstekende techniek, keer op keer goed met de schoft omhoog en toont daarbij veel vermogen.

stallion

Approved for:   AES, Mecklenburg

Sperm:   fresh,


Pictures Cero Blue

Videos


CERO BLUE