Iconic B

born: January 01, 2013   |   sex: stallion   |   colour: chestnut   |   height: 1.75   |   studbook: KWPN

Bon Bravour  Painted Black  Gribaldi 
Litchy 
Odette  Chronos 
Hinsly 
Niniek STV  Jazz  Cocktail 
Charmante 
Faniek STV  Variant 
Boniet STV 

Results

Bij sommige hengsten zijn de verwachtingen niet voor niks al vroeg hooggespannen. Iconic B valt in deze categorie. De imponerende donkere voshengst kwam zeer opvallend voor de dag tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek. Met liefst 86 punten en geen cijfer onder de 8 wist het toptalent deze test glansrijk te doorstaan. Sterker nog, Iconic werd gedurende het verrichtingsonderzoek alleen maar beter en verdiende drie keer het droomcijfer 9; voor de stap, galop en rijdbaarheid en instelling.

Juist met zijn uitmuntende stap en fantastische instelling en rijdbaarheid kan Iconic dat brengen waar in de Nederlandse dressuurfokkerij vraag naar is. Marian Dorresteijn zei als lid van de hengstenkeuringscommissie eerder over zijn aanleg: ‘Iconic heeft veel souplesse en lichaamsgebruik. Hij heeft een ruime stap die heel zuiver blijft bij het sluiten. Zijn krachtige galop heeft veel vermogen en zijn draf is zeer bewerkbaar. Iconic toont bloed bij het rijden, heeft een ruime draf, maar laat zich opvallend goed sluiten.’

Deze woorden worden in de sport bevestigd. Iconic behoort tot de top van zijn jaargang, nam niet voor niks deel aan het WK voor Jonge Dressuurpaarden en pakte een mooie derde plek in de finale van de hengstencompetitie in Den Bosch. Voor zijn amazone Joyce Lenaerts allemaal extra speciaal. Samen met partner Marcel Sterrenburg staat ze met hun stal De Beukenvallei te boek als fokker van Iconic. Eerder al reed zij Iconic’s moeder Niniek STV (v. Jazz) naar Grand Prix-niveau. Uit deze bijzonder succesvolle moederlijn komt een hele waslijst dressuurpaarden die Z2 en hoger geklasseerd zijn, met naast Niniek nog Grand Prix-paarden zoals Hermes, Amadeus, Dominant en natuurlijk Junior STV. De laatste liep onder het zadel van Anky van Grunsven, wat ook geldt voor Iconic’s vader Bon Bravour en grootvader Painted Black.    

 

stallion

Approved for:   AES, KWPN

Stud fee:   1100,-

Sperm:   fresh, frozen,


Pictures Iconic B