Kentucky

born: January 01, 2016   |   sex: stallion   |   colour: bay   |   height: 1.67m   |   studbook: Zangersheide

Kannan  Voltaire  Furioso II 
Gogo Moeve 
Cementa  Nimmerdor 
Wozieta 
Sarafina  Toulon  Heartbreaker 
Nikita 
Alpha van het Jagershof D'11  Palestro van de Begijnakker 
Noblesse 

Results

 

 Kees Oetelaar, Eric van der Vleuten en Tal Milstein gaan samenwerken. Dat maakten ze zelf bekend. Oetelaar en van der Vleuten worden mede-eigenaar van Kentucky TMS (v. Kannan), waarvan Milstein voorheen de enige eigenaar was.

 Oetelaar zegt alvast erg enthousiast te zijn: “Ik was jury tijdens de hengstencompetitie en ik zag meteen wat voor een uitzonderlijke kwaliteiten Kentucky in huis heeft. Toen ik de moederlijn opzocht, werd ik nog enthousiaster. Ik weet hoe goed de moeder springt en vanaf toen bleef er maar één ding door mijn hoofd spoken: Kentucky binnenhalen”, lacht hij. “In Opglabbeek, tijdens diezelfde hengstencompetitie, kwam Eric (Van der Vleuten) naar me toe en vertelde met dat dit echt het paard was waar hij naar op zoek was. Hij was er, net als ik, meteen van overtuigd dat het paard goed in ons systeem zou passen. Het is een mooie hengst uit een super moederlijn. Eén probleem: iedereen die Tal een beetje kent, weet dat hij een paard gelijk Kentucky niet zomaar verkoopt”, grapt hij.

  Dat bevestigt ook Eric: “Ik heb Tal meteen na de hengstenshow gebeld maar hij zei, zoals ik al verwacht had, dat hij niet zomaar één van zijn beste paarden wilde verkopen. Ik kreeg het paard niet uit mijn hoofd. Het geluk stond echter deze keer aan mijn kant: één week later belde Tal me op en vertelde me dat hij erover had nagedacht. Hij bleef bij zijn standpunt dat hij het paard niet volledig wilde verkopen omdat hij er zelf te veel in geloofde. Hij stond wel open voor een samenwerking. Ik ben hem dan gaan proberen en ik voelde meteen wat ik tijdens de hengstencompetitie had gezien: een paard met topkwaliteiten, erg lichtvoetig, super voorzichtig, een top mentaliteit en een groot hart. Wat mij betreft alle kwaliteiten waaraan een sportpaard moet voldoen. Ik was meteen weg van hem. Tal geeft mij ook de mogelijkheid om de hengst zelf uit te brengen en die kans ga ik natuurlijk met beide handen grijpen!"

Tal Milstein vertelt zelf wat meer over ‘zijn’ Kentucky: “Ik heb Kentucky zelf gefokt wat hem natuurlijk extra speciaal voor me maakt. Hij is een zoon van Kannan, met wie ik op dat moment erg veel fokte. Ik denk dat Kannan zijn uitzonderlijke mentaliteit goed doorgeeft en dat is bij Kentucky niet anders. Zijn moeder is een Toulon merrie, ze laat een schitterende sprong zien en heeft een echte winnaarsmentaliteit. Ze werd destijds naar de VS verkocht maar ik heb haar terug naar België laten overkomen in het kader van mijn fokprogramma. Ik was nooit van plan om hem te verkopen maar ik denk dat Eric eigenlijk de perfecte ruiter voor hem is. Na zijn ‘testrit’ was ik denk ik nog enthousiaster dan Kees en Eric”, lacht hij. “Ik zag meteen de mogelijkheden voor Kentucky als dekhengst in Nederland en ik ben ervan overtuigd dat Eric de perfecte partner is om dat te realiseren. Deze samenwerking is iets nieuws voor mij maar ik ben erg trots met twee echte paardenmannen te kunnen samenwerken”, besluit hij.

stallion

Approved for:   AES

Sperm:   fresh,


Pictures Kentucky

Videos