Cello vd Bisschop

sex: stallion   |   colour: grey   |   height: 1,68   |   studbook: Zangersheide

Cicero Z van paemel  Carthago  Capitol I 
Perra 
Rendez-vous van paemel  Randel Z 
Granie 
Mandy vd Bisschop  Stakkato  Spartan 
Pia 
Josephine vd Bisschop  Tornado 
Evita van t roosakker 

Results

            Het beste van de Belgische springpaardenfokkerij komt samen in Cello vd Bisschop Z. Hij behoorde zelf tot de uitschieters van de BWP hengstenkeuring. Zijn machtige manier van springen, overtuigende techniek en uitstraling vielen op bij deze aansprekende schimmel. Gezien zijn komaf mogen we ook gerust een en ander van Cello vd. Bisschop verwachten. Vader Cicero Z (v. Carthago) imponeerde onder het zadel van Dirk Demeersman en weet nog meer te imponeren in de fokkerij. Al op relatief jonge leeftijd behoort Cicero tot de beste verervers ter wereld. In 2017 wisten meer dan veertig (nog jonge) nakomelingen punten voor de FEI wereldranglijst te scoren, met als lijstaanvoerder Izzy By Picobello (Bertram Allen).

Bij Cello vd Bisschop is Cicero aangepaard met een van de beste prestatielijnen die we kennen. Zijn nog jonge moeder Mandy vd Bisschop is een dochter van de Hannoveraanse crack Stakkato en de veelbelovende merrie Josephine vd Bisschop. Deze dochter van de Grand Prix-springhengst Tornado (v. Darco) sprong al op jonge leeftijd op 1.45m-niveau en wordt tegenwoordig internationaal uitgebracht door de Franse amazone Jeanne Sadran. In de fokkerij gaf Josephine vd Bisschop reeds de BWP-goedgekeurde hengst Obus vd Bisschop.

Josephine’s moeder Evita van ’t Roosakker gaf zelfs al meerdere internationale springpaarden, zoals ook Isaac vd Bisschop en Jackson vd Bisschop. En waar Evita van ’t Roosakker inmiddels een gevestigde naam is in de fokkerij, is haar moeder Usha van ’t Roosakker zelfs een legendarische fokmerrie. Usha sprong zelf op Grand Prix-niveau en gaf haar klasse royaal door aan haar nafok. Liefst drie nakomelingen kwamen uit op 1.60m-niveau, met als bekendste Cella (v. Cento), onder Ben Maher goed voor individueel zilver en teamgoud op het EK in Herning 2013.

Uit deze moederlijn van Cello vd Bisschop komen nog veel andere beroemde paarden, waaronder Electra van ’t Roosakker (Jos Lansink & Janika Sprunger), Falco van ’t Roosakker (Jérôme Guéry) en Erco van ’t Roosakker (Lorenzo de Luca). 

stallion

Approved for:   AES, BWP

Stud fee:   850,-

Sperm:   fresh,


Pictures Cello vd Bisschop