Spartacus

born: January 01, 2003   |   sex: stallion   |   colour: dark bay   |   height: 1.76m   |   studbook: Hannover

Stakkato  Spartan  Servus 
Gottilde 
Pia  Pygmalion 
Goldfeder 
Galina  Grannus  Graphit 
Odessa 
Cosenza  Colorado x 
Golda 

Results

 

Spartacus, een naam die klonk als een klok voor een hengst van zijn kaliber. De Hannoveraans gefokte krachtpatser presteerde sterk in de internationale sport tot hij op spijtige wijze kwam te overlijden. Hij is nu nog via diepvriessperma beschikbaar.

Spartacus’ carrière nam al op negenjarige leeftijd een enorme vlucht toen hij onder Marco Kutscher de Grote Prijs van Oslo won, tweede werd in de Grote Prijs van Genève en in de Zwitserse stad ook nog zesde werd in de wereldbeker. Een blessure gooide tijdelijk roet in het eten. Geheel kenmerkend voor het karakter van de machtige Spartacus vocht hij zich weer terug naar het hoogste niveau, ditmaal onder het zadel van Henk van de Pol. In 2016 was hij opnieuw sterk onderweg op het internationale podium. Na een derde plaats in de Grote Prijs van Outdoor Gelderland lonkte deelname aan de landenwedstrijden van Hickstead en Dublin, maar zover zou het niet komen.

Nu zijn het de nakomelingen van Spartacus die zijn nalatenschap eer aan doen. Zelfs uit zijn vroegere jaren in Estland kennen we al verschillende opvallend presterende paarden, zoals de tot 1.50m-geklasseerde Spectrum. Daarnaast staan uit zijn eerste twee ‘Nederlandse’ jaargangen al tientallen zeven- en achtjarige nakomelingen internationaal tot op 1.35m- en 1.40m-niveau geklasseerd. Gezien zijn eigen prestatiegenen en komaf een plausibel verhaal. Spartacus’ vader Stakkato trok jarenlang de kar in de Hannoveraanse springpaardenfokkerij en domineert de Duitse fokwaardenlijsten. Grootvader Grannus is ook zo’n Hannoveraanse grootheid en staat aan de basis van moeder Galina. Zij schonk vier jaar voor de geboorte van Spartacus het levenslicht aan Elton John, de Acorado I-zoon die geklasseerd was op 1.60m-niveau en tot op zestienjarige leeftijd nog internationaal actief. In de derde generatie voegt de Anglo-Arabier Colorado het nodige veredelingsbloed toe, waarna we via de hengst Granit uitkomen bij de merrie Welfenglück. Zij kende een succesvolle, internationale sportcarrière onder Herman Schridde.  

stallion

Approved for:   AES, KWPN, Holstein, Hannover, Zangersheide, Selle Francais, Oldenburg

Stud fee:   1250,-

Sperm:   frozen,


Pictures Spartacus