Balpar de Trebox Z

geboren: January 01, 2010   |   geslacht: hengst   |   kleur: vos   |   stokmaat: 1,70 m   |   stamboek: BWP

Baloubet du Rouet  Galoubet A  Alme 
Viti 
Mesange du Rouet  Starter 
Badine 
Cassandra Z  Carthago  Capitol l 
Perra 
Garina  Lugano van la Roche 
Karina 

Algemene info

 Balpar de Trebox Z is een BWP-goedgekeurde zoon van de legendarische Baloubet du Rouet. Zonder enige twijfel behoort Baloubet tot één van de beste springpaarden van de voorbije decennia. Met Rodrigo Pessoa in het zadel werd hij winnaar van de gouden medaille tijdens de Olympische spelen in Athene (2004). Vier jaar ervoor had hij in teamverband tijdens de Olympische spelen in Sydney de bronzen medaille in de wacht gesleept. Baloubet schreef niet minder dan drie wereldbekerfinales op zijn naam: Helsinki (1998), Göteborg (1999) en Las Vegas (2000). Baloubet du Rouet drukt zijn stempel, zowel in de fokkerij als in de internationale springsport. Sedert enkele jaren voert hij de ranglijst aan van de beste springpaardenverervers ter wereld.

 
 
Balpar de Trebox Z heeft niet alleen langs vaderszijde Olympisch prestatiebloed in zijn aderen, maar ook langs moederszijde. Zijn moeder, Cassandra Z, is een dochter van Carthago Z, een Capitol I-zoon die als springpaardenleverancier bijzonder hoog staat aangeschreven. Net zoals Baloubet du Rouet nam ook Carthago Z deel aan twee Olympiades, met name in Atlanta (1996) en Sydney (2000). Onder Jos Lansink oogstte Carthago Z tal van internationale successen. Hij zegevierde in de Grote Prijs van La Baule en Frankfurt en werd o.a. 2e in de Grote Prijs van Aken, 2e in de Grote Prijs van Hamburg en 4e in de wereldbekerproef in Genève. Daarnaast behaalde hij ook in teamverband gouden medailles, onder meer in Aken (1997), Rotterdam (1998) en La Baule (2000).
 
 
Garina, de grootmoeder van Balpar de Trebox Z, is gefokt volgens het beproefde recept Lugano van la Roche x een dochter van Flügel van la Roche. In het verleden werden meerdere internationale springpaarden volgens deze succesformule gefokt. We denken hierbij aan Olympiadepaard Porsche (teambrons in Montreal, 1976), alsook Pico (Louis Alvarez Cervera), Pluco (Henk Nooren), Quick (Benny Motmans) en Orlano (Anton Ebben).

hengst

Gekeurd voor:   AES, BWP

Sperma:   vers,


Foto's Balpar de Trebox Z