Hero

geboren: January 01, 2012   |   geslacht: hengst   |   kleur: zwart   |   stokmaat: 1.73   |   stamboek: KWPN

Johnson  Jazz  Cocktail 
Charmante 
Roxane  Flemmingh 
Catharin 
Saranka V  Ferro  Ulft 
Brenda 
Baranka  Ramiro Z 
Paranka 

Algemene info

 Twee van de op Grand Prix-niveau meeste succesvolle KWPN-dressuurhengsten ooit, gecombineerd met een pure prestatiestam. Dat is Hero in een notendop. De langgelijnde, aansprekende hengst werd begin dit jaar met open armen ontvangen door zijn nieuwe amazone Joyce Lenaerts. Zij sprak op social media over een gave hengst en roemde het talent. Ook fokkers kunnen deze jonge eyecatcher met een gerust hart omarmen. Als zoon van de kersverse KWPN-keurhengst Glock’s Johnson TN N.O.P. zijn er verwachtingen. Johnson zelf heeft deze reeds vervuld, zowel in de sport als fokkerij. Onder Hans Peter Minderhoud is de stempelhengst in wording bezig de wereldtop te bestormen. Het voorlopige hoogtepunt was het EK in Aken. Daar volgde na het teamgoud een individuele bronzen plak in de Grand Prix Special, waar de 80% bijna werd aangetikt. Langzaamaan krijgt Johnson op wedstrijd gezelschap van zijn eigen kinderen. Uit de eerste jaargang zijn er verschillende klaar voor de Grand Prix.


Hero’s moeder, de elitemerrie Saranka V, was zelf actief in de Z-dressuur en brengt via haar vader nog een scheut Grand Prix-genen in. Ook Ferro was immers bijzonder succesvol op het hoogste niveau, met onder meer teamzilver en een individuele vijfde plaats op de Olympische Spelen van Sydney. In de fokkerij gaf de zwarte parel zijn kwaliteiten, waaronder die sterke motor van achteren, steevast door aan zijn kinderen, van wie Johnsons stalgenoot Glock’s Undercover N.O.P. momenteel de bekendste is. 

Hero’s grootmoeder Baranka stamt af van Ramiro Z, opnieuw een hengst die ongekend veel voor de (Nederlandse) fokkerij heeft betekent. Baranka is tevens moeder van de KWPN-gekeurde hengst Garanco en van Aranco V, een volle broer van Hero’s moeder, die al geklasseerd is op internationaal Lichte Tour-niveau. Overgrootmoeder Paranka (v. Solaris xx) staat aan de basis van het Grand Prix-paard Raranko en van diverse Lichte Tour-paarden, maar ook van het bekende springpaard Varanka SFN (Timothy Hendrix).

hengst

Gekeurd voor:   AES, BWP

Dekgeld:   850,-

Sperma:   vers,


Foto's Hero