VDL Groep Verdi TN N.O.P.

geboren: January 01, 2002   |   geslacht: hengst   |   kleur: bruin   |   stokmaat: 1.72m   |   stamboek: KWPN

Quidam de Revel  Jalisco B  Alme 
Tanagra 
Dirka  Nanklin 
Odine de Baugy 
Clarissa  Landgraf I  Ladykiller xx 
Warthburg 
Renaissance  Calypso I 
Italien 

Algemene info

 Verdi is een zoon van de topverervers Quidam de Revel x Landgraf I x Calypso I x Rigoletto. Vader Quidam de Revel is wereldberoemd. Hij heeft een imposante lijst met palmares en nam zelf 2 keer deel aan de Olympische Spelen en is inmiddels vader van vele bekende internationale springpaarden over de hele wereld. Overgrootvader Landgraf I is niet minder bekend en heeft ook een lange lijst met goedgekeurde zonen en internationale springpaarden. Verdi komt uit de zeer bekende Holsteiner stam 474-a, waar ook de goedgekeurde hengsten Calato, Colombo, Carlino, Loxgraf Go, Montreal, Aldato, Nimrod, Cavalier en Cicero uitkomen. Ook de internationale springpaarden Brillante, Spiga, Dehlia, Kira, Deka, Ishan en Edminton komen uit deze prestigeuze Holsteiner stam. Verdi?s moeder Clarissa is een volle zus van de moeder van de Holsteiner hengst van het Jaar, Calato!!

 
Verdi beschikt over een beeldschoon en langgelijnd type en zeer goede bewegingen, in zowel stap, draf, als galop. Bovendien heeft hij een zeer makkelijk en evenwichtig karakter. Verdi is een grote hengst met een stokmaat van 1.72 cm die over zeer veel vermogen beschikt en veel afdruk toont aan de sprong. Verdi heeft alles inzicht om zich te ontwikkelen als de fokhengst van de toekomst, zowel qua exterieur als qua springcapaciteiten. 

Palmares

 Tijdens het verrichtingsexamen werd Verdi omschreven als een hengst met zeer veel vermogen en aanleg als springpaard. Verdi is goedgekeurd voor KWPN en Holstein.  Verdi en Maikel van der Vleuten zijn zeer succesvol op Grand Prix niveau met heel veel hoge klasseringen. Verdi is momenteel het enige paard in Nederland dat voor de grote kampioenschappen is vastgelegd door het NOP. Verdi won al teamzilver en was finalist op de Olympische Spelen in Londen. Hij was samen met Maikel van der Vleuten de beste Nederlander op de WB-finale 2014 in Lyon, waar hij al eens de GP had gewonnen. In 2014 wint hij ook de Longines Global Champions Tour van Madrid. 

Nakomelingen

 Verdi's eerste jaargang heeft meteen twee finalisten voor het WK in Lanaken geleverd. Veel nakomelingen onderscheiden zich met hoge klasseringen in proeven voor jonge paarden. Bij ons op stal staan ook al twee goedgekeurde KWPN-zonen van Verdi, uit de eerste jaargang. Ook doet hij keer op keer van zich spreken met hoge scores van zijn dochters bij IBOP's en merrietesten.

hengst

Gekeurd voor:   AES, KWPN, Holstein, Hannover, Oldenburg OS, OL, Unire, Zangersheide

Dekgeld:   1750,-

Sperma:   vers, diepvries,


Foto's VDL Groep Verdi TN N.O.P.

Video'sVerdi