HENGSTENHOUDERIJ VAN DEN OETELAAR

20/02/2021

 

Onze hengstenhouderij is meer dan 3 decennia geleden begonnen met de hengst Concorde. Dat was meteen een schot in de roos. Onze opvolging van hengsten en samenwerking met Team Nijhof en stal Van Der Vleuten heeft alles aan dit paard te danken. Al vanaf het begin was Eric van der Vleuten de ruiter en familie Nijhof mede-eigenaar van Concorde en onze opvolgende hengsten.

Ons plan is altijd geweest om de top te bereiken in zowel sport als fokkerij. Met een aantal hengsten zoals onder andere Concorde, Lord Z, Oakland, Verdi en Eldorado vd Zeshoek is het doel bereikt om een goed fundament te leggen voor de springpaardenfokkerij. Het is natuurlijk niet alleen de vraag of springpaarden en hengsten zich succesvol opvolgen, maar ook met onze eigen nafok zijn wij zeer tevreden. Zowel Cameron, Camilla, Maikel, Eric Jr., Lotte en Tijn gaan proberen om dit zo goed mogelijk verder te zetten, wat voor onze families uiteraard een grote droom is. Natuurlijk kunnen we ook nog steeds met ons allen leren en profiteren van de kennis en gedrevenheid van Henk Nijhof senior, waar ik al meer dan 40 jaar mee rond reis op zoek naar jong talent.

Onze Leuze is altijd geweest: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”. Waar wij naar streven is een paard dat zowel het allerhoogste niveau bereikt in de sport en kan uitgroeien tot een topvererver.

Het paard dat onze families het sterkste verbindt en mij het nauwste aan het hart ligt is Verdi. Hij is een levende legende die met een van onze nazaten het hoogst bereikbare heeft behaald in de sport. Een top hengst waar we met zen allen nog dagelijks van genieten, wat hebben we dankzij dit uniek paard mooie momenten gekend, met een hele natie stonden we achter hem tijdens de grote kampioenschappen en dromen we met zen allen om ooit zo een paard te fokken.

Het is voor ons dan ook te hopen dat de volgende generatie met evenveel passie als wijzelf altijd hadden, aan deze weg verder blijven timmeren.

 
Kees, Lotte & Tijn