Elton

born: January 01, 2014   |   sex: stallion   |   colour: bay   |   height: 1.72   |   studbook: Westfalen

Escolar NRW  Estobar NRW  Ehrentusch 
Hauptstutbuch Florence 
Stutbuch 1 Farah Dina L  Furst Piccolo 
Hauptstutbuch Samira 
Debby  De Kooning  Donnerhal 
Troja 
Stutbuch 1 Walhalla  Weltmeyer 
Hauptstutbuch Andorra 

Results

Met Elton hebben we iets speciaals in onze handen. Deze zoon van Escolar, die zelf geselecteerd is voor het Duitse A kader, Is niet alleen een toptalent, maar ook een ware gentleman. Zijn extreem verrichtingspedigree heeft ervoor gezorgd dat deze prachtige hengst zeer veel aanleg heeft als dressuurpaard en als vader dier. Hoewel hij in het eerste opzicht een klassieke indruk geeft, heeft Elton meer bloed in zijn aderen dan men denkt. Hij blinkt uit in zijn werkwillige karakter, Dat hij ook zeker gaat vererven. Zijn kinderen evenaren in dit onderdeel bijna allemaal hun vader. Er zijn al enkele kwaliteitsvolle hengsten goedgekeurd van Elton.

Met zijn aanleg laat hij ons zien dat hij van nature de laatste kwaliteiten heeft om het te brengen tot de grote sport. Moeilijke onderdelen doet de kampioen van ons hart al met 2 vingers in de neus. Zijn karakter krijgt als cijfer een dikke 10! Op dit moment presteert hij zeer beloftevol onder het zadel van Madeleine Witte-Vrees op PSG/Inter I niveau! Enkele mooie proeven hebben ze al op hun naam staan.

Ook zijn zijn kinderen erg geliefd bij de dressuur ruiters. Neem de jonge merrie Hazelberg’s Odysse die onder het zadel van Kristel Kolijn in 2023 enkele jonge paarden rubrieken gewonnen heeft, waaronder de selecties van de Pavo Cup. Wij denken dat nu deze tijd, Elton  dus daarom met zijn kwaliteitsvolle rijbaarheid en instelling, een mooie aanvulling is in de Nederlandse dressuur fokkerij.

 

stallion

Approved for:   AES, BWP

Stud fee:   1000,-

Sperm:   fresh,


Pictures Elton