Fontaine

sex: stallion   |   colour: black   |   height: 1,75   |   studbook: Westfalen

Finest  Feurstenball  Feurst heinrich 
Maradonna 
Wie princess  Wie weltmeyer 
Princess 
Sky  Samarant  Sandro hit 
Bellvue 
Gillete  Ginsberg I 
Highlight 

Results

Fontaine’s vader Finest werd uitgeroepen tot premiehengst en heeft al opvallende zaken gedaan in de jonge paardenwedstrijden. Ook als vererver timmert deze Fürstenball-zoon hard aan de weg, getuige de vele successen van zijn nakomelingen op keuringen, veilingen en onder het zadel.

Finest blijkt een kampioenenmaker en ook van moederszijde heeft Fontaine waardevolle genen meegekregen. Zowel zijn moeder Sky als grootmoeder Gilette zijn onderscheiden als Staatspremiemerrie en Sky is een halfzus van het internationale Lichte Tour-dressuurpaard Raptor 3 (v.Rubin Royal) van Karen Böckmann.

Moedersvader Samarant liet zelf zijn kwaliteiten in de Lichte Tour zien onder Andreas Helgstrand en heeft zich sterk weten te profileren als vererver. Van deze Sandro Hit-zoon presteren de oudste nakomelingen succesvol op Grand Prix-niveau. In de derde generatie treffen we de Graf Grannus-zoon Ginsberg, die onder meer het Grand Prix-dressuurpaard Gringo van Sirpa Degerth-Kaldi bracht. Uit deze directe familie komen ook gekeurde hengsten als Lividon GPF (v.Livaldon) en premiehengst Dream Maker (v.Damsey FRH).

De getalenteerde Fontaine is vrij van grootheden als Jazz, Flemmingh, Gribaldi en is voor zowel sport als fokkerij een ware belofte. Daarnaast is deze excellente Fontaine een aanwinst, door zijn kwaliteiten en uitstraling.  Zijn nakomelingen maken de hoge verwachtingen waar door middel van hun maat, uitstraling en geweldige gangen.

 

 

stallion

Approved for:   AES, HANNOVER, WESTFALEN, OLDENBURG

Stud fee:   900,-

Sperm:   fresh,


Pictures Fontaine