O'Bailey vh Brouwershof

born: January 01, 2014   |   sex: stallion   |   colour: bay   |   height: 170   |   studbook: BWP

Darco  Lugano van La Roche  Lugano I 
Adlerflut 
Ocoucha  Codex 
Latoucha 
Hermeline van de Caatshoeve  Contact vd Heffinck  Concept 
Ms Franziska 
Eline  Chatman 
Topaline 

Results

Onze lievelingshengst O’Bailey is op dit moment onder het zadel van Maikel van der Vleuten zich aan het ontwikkelen als een grand prix paard. Hij is momenteel één van de vaste waardes van het Nederlandse Team. ‘’N.O.P.’’

De pas tien jarige in België geboren en bij het BWP geregistreerde hengst O’Bailey werd eind april met Maikel van der Vleuten verrassend Nederlands kampioen. Zijn debuut op het hoogste niveau in de Nations Cup van Rome was net zo overtuigend met een score van 4 en 0. In Rotterdam zaten Maikel en O’Bailey in het winnende team in de Longines Nations Cup en stond er een resultaat van 1 en 4 op het scorebord. Resultaten waarmee bondscoach Jos Lansink O’Bailey voorstelde bij het N.O.P. Naast topspringpaard is de zoon van Darco goedgekeurd voor de dekdienst bij het BWP, het KWPN en het AES. O’Bailey’s overgrootmoeder is een halfzus van Jus de Pomme, waarmee Ulrich Kirchhoff in 1996 Olympisch Kampioen werd.

O’Bailey is nu al op jonge leeftijd tot “Elite hengst” benoemd bij zijn geboortestamboek BWP. Natuurlijk moet O’Bailey nog veel ervaring opdoen op dit niveau en daar zal hij als het aan ons ligt ook alle kansen voor krijgen. Na nog even geduld te hebben in verband met leeftijd en ervaring kijken we met vertrouwen en veel verwachting uit naar de toekomst van deze machtige hengst en dus ook zijn nakomelingen.

Hij lijkt zijn kwaliteiten door te geven aan zijn nakomelingen. De kinderen beschikken over veel formaat en bloeduitdrukking. Ook in zijn correctheid is veel terug te zien in zijn kinderen. Enkele springen er rond op concours en geven de ruiters een enorm vertrouwd en fijn gevoel.

 

stallion

Approved for:   AES, BWP, KWPN

Stud fee:   Één dag vooraf bestellen - 1.250,-

Sperm:   fresh, frozen,


Pictures O'Bailey vh Brouwershof