Springsteen

born: January 01, 2018   |   sex: stallion   |   colour: chestnut   |   height: .1,68   |   studbook: --

A Big Boy Z  Kannan  Voltaire 
Cementa 
Urline De Muze  Cash 
Fregance De Chalus 
Cerena II  Comme Il Faut  Cornet Obolensky 
Ratina Z 
Cartharena Z  Carthago 
Pavillio Z 

Results

 

Springsteen combineert ’s werelds meest vooraanstaande genen in zijn pedigree. Springsteen’s vader A Big Boy sprong zelf op het allerhoogste niveau en behoorde tot één van de grootste springtalenten van zijn generatie. Op negenjarige leeftijd sprong de Kannan-zoon op spectaculaire wijze op de Europese kampioenschappen in Windsor onder het zadel van de Estlandse ruiter Rein Pill. Vervolgens eindigde de kleinzoon van topmerrie Fragance de Chalus op een zevende plaats in de Zangersheide Sires of the World en een vijfde plaats in de viersterren Grand Prix van Moorsele en werd daarop aangeschaft door Athina Onassis. Als dekhengst lijkt A Big Boy zeer interessant als zoon van topvererver Kannan en kleinzoon van Fragance de Chalus – moeder van stempelhengsten Mylord Carthago en Bamako de Muze. Zijn eerste in Estland geboren nakomelingen breken inmiddels al door op internationaal niveau.

De moederlijn van Springsteen is ook al vele malen succesvol gebleken. Moeder Cerena II Z is een dochter van wereldster Comme Il Faut – één van ’s werelds beste sporthengsten onder Marcus Ehning – en is gefokt uit de succesvolle Carthago-dochter Cartharena Z. In combinatie met Eldorado van de Zeshoek TN bracht Catharena Z de goedgekeurde Eldorenus Z die onder de Pool Pawel Kalicinski op internationaal 1.45m-niveau springt. Springsteen’s overgrootmoeder Pavillio Z sprong zelf op 1.30m-niveau en bracht meerdere succesvolle springpaarden, waaronder de 1.40m-geklasseerde Darena MB en Cirena II Z. Pavillio Z’s moeder Haleska sprong 1.40m, gaf het 1.60m-springpaard Kevin van de Italiaanse Caroline Gasser en is een halfzus van het Grand Prix-springpaard Audi’s Mr Itt.

Springsteen toont een geweldige techniek, extreme reflexen, vermogen en een super instelling! Van wat wij hebben gezien, geeft hij dit ook door aan zijn kinderen.

 

 

 

stallion

Approved for:   AES & ZANGERSHEIDE

Stud fee:   900,-

Sperm:   fresh,


Pictures Springsteen

Videos