Telstar

born: July 06, 2019   |   sex: stallion   |   colour: bay   |   height: 1.69   |   studbook: BWP

Ermitage Kalone  Catoki  Cambridge 
Bilda 
Bellaventure Kalone  Kannan 
Blague Du Maury 
Frauke  Muscaris D'Ariel  Diamant De Semilly 
Erica D'Ariel 
Brindine  Carolus II 
Topaline 

Results

Telstar is zeer veelbelovende zoon van toptalent Ermitage Kalone uit de legendarische moederlijn van Opaline des Pins. Telstar werd in 2023 ingeschreven bij het KWPN en behaalde een mooie score van 83,5 punten. Telstar is daarmee de eerste KWPN-goedgekeurde zoon van de regerend Belgisch kampioen Ermitage Kalone. Gereden door Gilles Thomas, Ermitage Kalone is zonder twijfel de meest besproken hengst van België en alles lijkt in het teken te staan om de Catoki-zoon richting de Olympische Spelen in Parijs te loodsen. 

Telstar zelf viel zeer positief op in het KWPN-verrichtingsonderzoek, nadat hij als vierjarige al opviel in de jonge paardenrubrieken. Met zijn fantastische instelling, goede balans en rijdbaarheid komen zijn springtalenten extra goed uit de verf. Telstar heeft de zeldzame combinatie van enorm vermogen met reflexen en techniek. Hij scoorde dan ook 8,5’en voor alle springonderdelen in het verrichtingsonderzoek. 

Telstars moederlijn behoort al decennialang tot de allerbeste ter wereld. Zijn vierde moeder is de legendarische Opaline de Pins. Zij is nog altijd de enige merrie die maar liefst drie olympische springpaarden voortbracht: Jus de Pomme, Quintus and Tresor d’Opaline. Daarnaast bracht Opaline des Pins in totaal vijf 1.60m springpaarden en vijf goedgekeurde hengsten, waaronder de zeer invloedrijke Richebourg en Shogoun II. Haar beroemdste zoon is uiteraard de eerder genoemde Jus de Pomme – individueel en team goud op de Olympische Spelen in Atlanta in 1996. Ook de afgelopen jaren heeft de moederlijn van Telstar talloze succespaarden gebracht. Een mooi voorbeeld is onze O’Bailey van het Brouwershof N.O.P.; één van de toppaarden van Maikel van der Vleuten en regerend Nederlands kampioen. 

Met zijn enorme springtalent en uitmuntende pedigree is Telstar een zeer interessante aanwinst voor ons hengstenbestand. De KWPN en AES gekeurde hengst brengt het beste van België en Frankrijk naar Nederland. 

stallion

Approved for:   AES, KWPN

Stud fee:   750,-

Sperm:   fresh,


Pictures Telstar

Videos