Elton wint eerste KNHS Roelofsen competitie

18/03/2023

Madeleine Witte-Vrees wint eerste KNHS-Roelofsen competitiewedstrijd: “Elton is een heel fijn wedstrijdpaard”

Madeleine Witte-Vrees was met afstand de beste in de Prix St. George op de KNHS Roelofse Horse Trucks Dressuur Competitie in Vragender. Haar proef met de hengst Elton (v. Escolar) was goed voor 71,13%

Internationaal

Madeleine vertelt over haar deelname: “Ik wist niet dat als je internationaal Lichte Tour wil rijden, dat je daarvoor ook K&U wedstrijden gereden moet hebben. Ik had graag mee gereden op Indoor Brabant, maar we voldeden niet aan de eisen door deze regel. Ik wil graag internationaal met hem gaan rijden waardoor ik de wedstrijd in Vragender heb opgegeven. Het is een prachtige accommodatie en heeft super fijne bodems in de hallen liggen. Elon is niet kijkerig en een heel fijn paard om mee te nemen op wedstrijd.”

Sterke concurrentie

De amazone en haar hengst reden nog geen foutloze proef. “We kregen een miscommuncatie bij de wissel na het tweede appuyement, die heel mooi ging. Uiteindelijk lieten we de wissel pas zien na de hoek en dat leverde terecht een onvoldoende op. Bij de keertwendingen dribbelde hij even aan en zo zaten er nog wel wat dingetjes in die beter kunnen. Ook zaten er veel mooie onderdelen in en kreeg hij verschillende 8’en. Er was sterke concurrentie en ik wilde heel graag goed en bovenin mee rijden. Het was pas onze vijfde wedstrijd samen en hier en daar is het nog wat groen. Ik moet hem in de proef nog een beetje helpen, maar ik vind het heel knap hoe hij het oppakt.”

Grotere wedstrijden rijden

“Ik heb Tolbert opgegeven volgende maand, dat lijkt me een hele leuke wedstrijd. Zo leer ik hem ook kennen als hij een paar dagen achter elkaar mee is. Ook heb ik het NK opgegeven en probeer ik de mooie en wat grotere wedstrijden met hem te rijden. Op het CHIO Rotterdam is ook een Lichte Tour-rubriek waar ik graag aan mee zou willen doen. Elton is een heel gezellig paard die een heel safe gevoel geeft. Thuis trainen we rustig verder en hij gaat met sprongen vooruit. Het is heel fijn samenwerken met mede-eigenaar Kees van den Oetelaar. Het is natuurlijk ideaal dat je een paard kunt rijden die niet voor de verkoop is. Dat geeft rust en ik kan me focussen op de training”, vertelt Madeleine. Door de operatie van Emmelie Witte-Scholtens staat de KWPN-hengst Las Vegas tijdelijk bij Madeleine en Nico op stal. “Las Vegas is een geweldenaar om te rijden. Hij heeft enorm veel kracht en het is ook echt genieten met hem!”

Bron: Hoefslag
Foto: Digishots