Concorde

geslacht: hengst   |   kleur: bruin   |   stokmaat: 1,69 m   |   stamboek: KWPN

Voltaire  Furioso II  Furioso xx 
Dame de Ranville 
Gogo Moeve  Gotthard 
Mosaik H. 
Flyer  Marco Polo  Poet xx 
Mirakel 
Klaske B.  Lindberg 
Dirkje B. - Camillus 

Algemene info

In 2014, toen Concorde dertig werd, kreeg hij in Schijndel op de nieuwe accommodatie van Kees van den Oetelaar een heus feest. Dat heeft hij meer dan ooit verdiend. Zijn staat van dienst is zodanig groot. Concorde was lange tijd het beste wat Nederland te bieden had.

De Preferente Concorde stamt uit een zeer sterk op de springsport gerichte vader- en moederlijn. De vader van deze hengst is de stempelhengst Voltaire, die via zijn vader Furioso II en moeders vader Gotthard zeer prestatie gericht is. Op de internationale concoursen heeft Voltaire een groot aantal nakomelingen die fantastisch presteren. Voltaire is hierdoor al op jonge leeftijd "keur-preferent" verklaard. Concorde's moeder Flyer is een dochter van de legendarische Marco Polo. Flyer is de moeder van 6 (inter)nationale springpaarden. Olympic Concorde zelf blonk uit op de internationale concoursen en won met Jos Lansink o.a. de Grote Prijs van Nordrhein-Westfalen in Aken, zij werden Nederlands Kampioen in 1994 en 2e Amsterdam, 2e Darmstadt, 2e Lanaken, 2e Helsinki, 2e Gothenburg etc. Concorde is de enige KWPN hengst die goedgekeurd is voor Holstein. Concorde is telkenmale topleverancier op de Wereldkampioenschappen in Lanaken en bovendien is hij de vader van twee Wereldkampioenen, te weten Loncorde en Larone. Concorde staat inmiddels 4e op de Worldbreeding Ranking!!

Nakomelingen

Concorde heeft al een dertigtal goedgekeurde zonen. Inmiddels heeft de preferente Concorde zich gemanifesteerd als leverancier van Grand-Prix springpaarden. Zijn nakomelingen Audi's Jikke, Kathja, Conquest, Larino, Viktor, Isabella en Marius Claudius schaarden zich wereldwijd op topplaatsen in Grand Prix (1.60 m).

In 2003 leverde Concorde een uitzonderlijke prestatie doordat vier van zijn nakomelingen waren gekwalificeerd voor de Wereldbeker finale in 'Las Vegas', te weten, Jikke, Conquest, Viktor en Marius Claudius. Deze vier paarden wisten alle vier in de voorrondes een Wereldbeker wedstrijd te winnen! Concorde dankt zijn preferentschap (als jongste hengst ooit) dan ook aan de talloze lijst van nationale en internationale springpaarden. In 2004 werd Concorde gekozen tot KWPN-Paard van het Jaar. En als enige KWPN-hengst staat Concorde in de top tien van de World Breeding Ranking!

hengst

Gekeurd voor:   KWPN - Holstein - Selle Francais - Unire

Sperma:   diepvries,


Foto's Concorde

Video's


Concorde